Nasza ekipa, to my tworzymy Wolny Jarmark Toruński, pasjonaci, miłośnicy dobrego jedzenia, twórcy oddający się swym niepowtarzalnym dziełom. Z miłości do natury, ekologi i zdrowia, jedzenia, piękna i harmonii - jesteśmy dla Was :).

Poznajcie nas i nasze dzieła!

Ekipa Wolnego Jarmarku Toruńskiego okiem Natalii Miedziak. Dziękujemy za niepowtarzalne ujęcia!

19.jpg

Dyniowy Baron - Jan Chmielowiec - znajdziecie tu warzywa sezonowe, ekologiczne, zieleniny, dynie, pyszne pesta i samosy.

1.jpg 2.jpg

Tych przysmaków zachwalać nie trzeba! Bronią się swym smakiem, świeżością i ilością serca które włożone zostało podczas ich przygotowania!
16.jpg

Ranczo „Słończ” Anna i Jan Filipscy polecają aromatyczne, swojskie wędliny, których smak przywołuje wspomnienia z dzieciństwa.

20.jpg

U Emily - pasja połączona z milościa do szycia.

3.jpg

Kozi Zakątek Gospodarstwo Ekologiczne - Zbigniew Jaskólski - zaprasza do degustacji specjałów z koziego mleka.

5.jpg

Pasieka Dar Natury - pani Lucyna oferuje pyszne miody i nie tylko, przyjdźcie i sie przekonajcie!

6.jpg

Dary Kępicza państwo Rudewicz polecają domowe wypieki, marynaty i domowe przetwory.

4.jpg

Smakołyki z Koziego Zakątka i "szmacianki" od Petite Clair.

15.jpg

Te specjały szybko znikają - miłośnicy kaczki napewno znajdą coś dla siebie. A oprócz tego na stoisku pana Michałka kupicie mydełka hend-made :).

11.jpg

Wegańskie przysmaki - boczniaki z sosem barbecue! Polecamy!

13.jpg

Chałwa, domowa - sezamowy przysmak!

17.jpg

"Wino napełnia uczuciem…" Domowe wina i nie tylko!

18.jpg

Miody z pasieki Pawłowskich - pyszne słodkości z ula!

8.jpg

Malinowy Chruśniak - specjały z koziego nabiału!

9.jpg

Dzika kuchnia - Filip Malinowski - architekt kulinarny i organizator Wolnego Jarmarku - poleca pierogi z pokrzywą lub komosą, prawdziwy barszcz z barszczu kiszonego - takiej rośliny dziko rosnącej ;), pasztet z podagrycznikiem i wiele innych smakołyków sezonowych.

Renata-stoisko.jpg

Kuchnia alternatywna - "bez" czyli bez mleka, bez jajek, bez glutenu, bez cukru… Renata Wypij - eksperymentatorka kulinarna i organizatorka Wolnego Jarmarku, zaprasza do zasmakowania bez-sernika jaglanego, "smalcu" z płatków owsianych, vege-burgerów, chlebów (gryczane, orkiszowe, żytnie), deserów z tapioki… Jeśli potrzebujesz jakiegoś wypieku czy potrawy "bez" - daj znać coś wyczaruję!

14.jpg

A taki klimat czeka na wszystkich naszych gości. Zapraszamy na zakupy i chwile relaksu w gronie rodziny i znajomych! Takie chwile tylko u nas <3